FAQ ESURF:

Fakta om Radinn: Radinn (Radical Innovation) är ett svenskt företag som "skapat vågor" sedan år 2013. eSurfbrädan består av tre komponenter – bräda, motor ("Jetpack") och batteri ("PowerPack"). Radinn:s designfilosofi är modularitet, vilket innebär att varje kombination av bräda, motor & batteri passar ihop. Det innebär att om du till exempel börjar köra på en Explore & vill testa Carve, kan du använda din befintliga Jetpack och PowerPack.

Produkterna är fullt utvecklade och testade, vilket innebär att alla tillverkningsproblem sedan länge arbetats bort. Produktionen sker i Polen, vilket innebär att hela produktionslinjen från design till efterförsäljning sker i Europa. Allt är tillverkat enligt högsta standard och allt från material till batteriutnyttjande är utformat för att vara miljövänligt.

Du kan läsa mer detaljer om produkterna i vår webshop.

Vem kan esurfa? I princip vem som helst kan testa på. Det är mao något för hela familjen - ung som gammal, livsnjutaren, kontorsråttan och den äventyrslystne - det krävs inga förkunskaper. Att nästintill ljudlöst glida fram på vattnet med en Radinn Jetboard ger en enorm känsla av frihet och glädje. Jetsurfbrädan är lätt att kontrollera med den trådlösa handkontrollen & den är i nästintill underhållsfri. Med fullt gaspådrag accelerar brädan väldigt fort och ger ett stort adrenalinpåslag! 

Är det svårt/jobbigt? Första gången lär sig de flesta (med vår hjälp) att kunna gå från liggande/knäsittande till att åka stående efter ca 10-20 minuters åkning. Däremot tar det mycket lång tid att lära sig bemästra brädan fullt ut - precis som det ska vara. Svårighetsgraden styrs av din åkstil, hastighet & vattenförhållanden. Radinn:s olika brädmodeller erbjuder olika svårighetsgrader och åkupplevelser. Att åka stående på brädan är en kul men krävande utmaning men att ligga och åka är också kul och ganska enkelt.

Hur går det till? Brädornas batteridrivna jetmotor kontrolleras med hjälp av en trådlös (bluetooth) handkontroll som hålls i ena handen. Runt ena benet har man även ett "leash" som automatiskt bryter strömmen när man trillar av så brädan stannar vid åkaren. Du startar lättast vid strandkanten genom att lägga dig på brädan och därefter accelerera med hjälp av den trådlösa handkontrollen. Brädan får egen bärkraft och bär åkare upp till 120 kg. Ramlar du av ute i vattnet (vilket kommer att ske) är det bara att lägga dig på brädan igen och starta om. När du börjar behärska balansen kan du öka farten & skifta från liggande/knä till stående. Farten stabiliserar brädan & gör det lättare att gå från liggande/knästående till stående!

Hur fort går det? Det beror på brädtyp, jetmotor & kroppsvikt!  Med Jetpack Pro Unleashed kan du komma upp i hela 58 km/h. Brädan accelererar väldigt snabbt; från 0-40 km/h på endast 3 sekunder! 

Hur lång är åktiden? Effektiv åktiden är ca 45 min*. Även åkstil & kroppsvikt påverkar åktiden. Batteriet laddas från 0-100% på ca 2,5h med en Speed Charger alt. 5,5-6 h med en standardladdare.

*Nybörjare och de som är lätta kan oftast använda brädan längre tid (uppemot 60 min effektiv åktid)

När kan jag åka? Det fantastiska är att du i princip kan esurfa året runt så länge det inte ligger is på vattnet. Kolla in detta klipp från Radinn så får du en bra uppfattning om dess potential.

Hur mycket väger en bräda? Brädorna väger*: Carve 7kg (21kg), X-sport 9kg (22kg) Freeride 11kg (24kg), Explore 15kg (27kg). Batteriet väger ca 22kg så totaltvikten på ett komplett brädpaket är: 44-50kg. *Inom parentes inkl. Jetpack 

Vad kostar ett brädpaket? Ett komplett brädpaket från Radinn (bräda, jetpack, batteri, fenor, fjärrkontroll m.m.) kostar mellan: 155-170sek, beroende på val av bräda, batteri & Jetpack. Eftersom det är dyra utrustningar ska du självklart testa på först. Boka eSurf med oss och testa brädorna innan du köper ett brädpaket! 

Radinn:s brädor är modulära - vad innebär det? Du kan växla både batteriet & Jetpack mellan olika brädtyper. Detta innebär att du kan köpa ett brädpaket för att vid behov senare köpa en annan brädtyp utan att behöva köpa ett helt paket! Vid ev. underhåll av Jetpack behöver du heller inte skicka hela brädpaketet.

I vilka vattenförhållanden kan jag åka? Som nybörjare rekommenderar vi alltid åkning i lugna vatten.  Vid våra surflektioner väljer vi alltid en plats anpassad efter grupp & väderförhållanden. Brädan fungerar bäst i lite lugnare vatten där du kan kontrollera hastighet & svängar fullt ut. Det går så klart även att åka i lite gropigare sjö vilket kan var en rolig utmaning, men så klart mycket svårare att bemästra. P.g.a att brädorna inkl batteri väger drygt 40 kg är de inte designade för att åka bland riktigt höga vågor.

Är det farligt? Som vid alla fartaktiviteter finns det en liten risk att någoting kan inträffa. Men följer du bara våra åk- & säkerhetsinstruktioner, så är risken liten för att det ska hända något. Dessutom finns alltid en instruktör med från oss. Brädorna styrs med en trådlös handkontroll & så fort man släpper gasen stannar brädorna ganska omgående. Dessutom finns en "kill switch" på brädan kopplat till ett band "leish" som fästs på ena benet! Ramlar du av stannar brädan.  Dubbel säkerhet med andra ord. Det är självklart viktigt att hålla avstånd från andra åkare & föremål samt hålla sig en bra bit ifrån strandkanten. Ramlar man av i hög hastighet kan det göra lite ont men det ska väldigt mycket till för att man ska skada sig! Vi har även hjälmar till de som vill låna.

Finns det några regler? Först & främst: var rädd om dig! Tar man det bara lite lugnt i början och stegvis ökar hastighet m.m. så är det ingen fara! Du åtar du även att följa våra åkinstruktioner, använda den säkerhetsutrustning som tilldelats samt att följa gällande sjöfarts- & trafikregler. All åkning sker på egen risk & du som hyrtagare är ersättningsskydlig för skador på utrustningen (genom vårdslöshet) 

Låter det mycket? NEJ,  eftersom Radinn:s brädor är helt elektriska kan du glida fram nästan ljudlöst. Det innebär att man kan eSurfa utan att störa omgivningen. Radinn:s Jetboards tillhör även de tystaste som finns på marknaden. Förmodligen hörs bara glädjevrålen från de som åker!

Läs även mer om tillverkaren Radinn:s utrustningar på deras egen hemsida: www.radinn.com

Filmklipp:

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen